Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

zwart paard nieuwsgierigheid

Waar zijn die mensen?

Ik ben van huis uit heel nieuwsgierig. Dat kan je positief oppakken door te denken, dat is heel gezond, je wil graag weten wat er speelt en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Helemaal waar, maar de downside van nieuwsgierigheid is dat je bemoeizuchtig bent. En dat klinkt weer niet zo positief, nietwaar?

Alles willen weten, gewoon omdat het lekker voelt om die kennis te delen, dat geeft een bepaalde vorm van macht. Jou hoeven ze niks meer te vertellen, jij weet dat allang. Op een gegeven moment komen de mensen naar jou toe als ze iets willen weten en dan ben jij de Bram, de allesweter dus bij voorbaat de leider.

Daartegenover staan de kanmijnieschele types. Zij gaan stoïcijns door het leven en het maakt ze allemaal niet zo veel uit wat er speelt of gezegd wordt. Hen wordt nooit gevraagd of ze iets hebben gehoord over bepaalde zaken. “ Dat interesseert me niet” is dan hun credo.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik toch eerder bij de eerste groep hoor dan bij de tweede.
Tenminste als het gaat over gezonde nieuwsgierigheid. Zo ben ik altijd reuze benieuwd hoe  mensen hun huiskamer hebben ingericht. En wat is het dan een uitkomst om in Nederland te wonen, waar we de gordijnen of andere raambekleding maar zelden helemaal dicht hebben. Ik probeer dus altijd binnen te kijken, ongeacht wat voor huis het is. Nu wordt dat lastig als je in de auto zit. Dat gaat te snel. Op de fiets ben ik de gevaarlijkste vrouw van Rijsbergen dus dat is geen optie. Gelukkig heb ik een heel groot paard. Als ik daar op zit kan ik op mijn gemak overal lekker naar binnen kijken. Meestal zie ik niemand zitten en dan komt er gelijk een nieuwe nieuwsgierigheid om de hoek kijken: WAAR ZIJN DIE MENSEN? Zitten ze in de keuken? Zijn ze aan het werk? Staan ze ergens te strijken? Ik weet dat dus niet en dat frustreert de hell out of me.

Zou ik de enige zijn met deze fetisj? Hope not…..

Dus zie je een groot zwart paard lopen met een vrouw die gebiologeerd naar binnen zit te staren, dan weet je nu wie dat is hè.

Leave a Reply