Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

Dezelfde jongen 2 verschillende eerste indrukken. Persoonlijkheid of karakter kun je bepalen aan de hand van een foto.

Kun je aan de hand van 1 foto iemands karakter beoordelen?

Heb jij ook zo’n stomme foto op je paspoort en/of rijbewijs? Ik wel. Er is een tijd geweest dat je alleen met je mond dicht mocht meesmuilen en je oren zichtbaar moesten zijn ook al werd je daar je hele leven al mee gepest. En daar liep je dan 5 jaar besmuikt mee door de douane.

Ik heb ook eens in een waas van verstandsverbijstering mijn haar echt kort laten knippen. Het was in de tijd dat gepermanent haar à la Conny van den Bos (ja zo oud ben ik al…) in de mode was. 1980 was het ofzo. Ik had ook zoiets maar het zag er uit als het haar van Truus van Hanegem (moet je even googelen voor het juiste resultaat!). En net toen ik de krullen eruit had laten knippen en dus met een jongenskoppie rondliep, verliep mijn paspoort. 5 jaar lang keek iedere douanier mij argwanend aan.

Ik kom hierop omdat jongste zoon 2 foto’s heeft laten maken. De ene foto toont een lieve, vrolijke jongeman waar je graag een praatje mee zou maken. Op de andere foto kijkt hij zelfingenomen, een beetje arrogant zelfs wat een heel ander beeld van hem geeft. Het gekke is dat je denkt dat iemands persoonlijkheid net zo is als hij eruitziet op de foto. En dat je daar dan dus ook op beoordeeld wordt.

De foto’s van mijn zoon zijn gemaakt voor de website van zijn werk. Het bedrijf heeft gekozen voor de zakelijke look. Gelukkig weet ik dat het maar een “look” is en dat hij in werkelijkheid gewoon een lieve knul is.

Vind jij het lastig om de juiste eerste indruk te maken? Dan is een workshop als deze misschien iets voor jou!

Leave a Reply