Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

Kon ik maar koken…

Kon ik maar koken, alhoewel, als ik het zou kunnen zou ik het waarschijnlijk ook vaker moeten doen. ’t Is ook niet dat ik het helemaal niet kan, maar ik vind het gewoon ontzettend vervelend werk. En je krijgt er zo’ n rommel van. Dat moet dan weer opgeruimd worden door een nazaat en die gaan dan jeremiëren over dat ze daar geen tijd voor hebben of dat ze het gisteren al gedaan hebben. Het enige leuke van koken is het opeten. Maar dat gaat bij mij net als alle andere activiteiten in een sneltreinvaart.

Ik denk dat ik weet waarom ik er niks van bak. Ik heb het nooit echt geleerd. Het enige wat ik kon bakken toen ik op mezelf ging wonen was pannenkoeken. En een ei denk ik. Maar dat was niet erg want voor mezelf koken deed ik gewoon niet. Geen idee wat ik wel at. Waarschijnlijk lekkere zoete dingen afgewisseld met een pizza broodje uit de oven. Dat zou ik nog steeds een prima diner/lunch/ontbijt vinden. Niks zo lekker als eerst iets zoets en daarna iets hartigs.

Zo eet ik eigenlijk al mijn hele leven. Ik heb al eerder een keer geschreven dat ik als kind een zeer onregelmatig leven had. Ouders die altijd aan het werk waren, of er gewoon niet waren, dus van een gezellig gezamenlijk avondeten kan ik er niet één voor de geest halen. Ik zal vast wel wat gekregen hebben van een zus, broer of huishoudelijke hulp maar het was nooit zoals bij andere vriendjes en vriendinnetjes. Daar aten ze met z’n allen gezellig aan tafel. Ik had een vriendinnetje waar ik ’s avonds wel eens mee at. Dat was nog niet zo eenvoudig want zij aten voor- hoofd- en nagerecht van 1 en hetzelfde bord. Je was dus verplicht je soep en daarna de warme hap tot de laatste hap op te eten want de gele vla kwam anders in een vieze drap te liggen. Maar gezellig was het wel.

Ik heb er niet echt onder geleden hoor. En gelukkig werd mijn moeder na mijn 13de een zeer attente en heerlijk kokende moeder. Mijn zus kan geweldig goed koken en schotelt ons gezin regelmatig de lekkerste gerechten voor.  Die wissel ik dan af met eenvoudige, snelle maaltijden zodat mijn kinderen later niet kunnen zeggen dat er niet gekookt werd en dat ze weten dat koken er bij hoort. En dat het soms niet te nassen is nemen ze maar voor lief….. er ligt altijd wel een pizzabroodje en roomijs in de vriezer!

Leave a Reply