Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

klussen loekie.nu

Klussen als hobby

Deze week had een gouden randje want mijn lief en ik waren 29 jaar getrouwd. Op zich geen verdienste maar in het kader van de vele echtscheidingen die plaatsvinden, is het toch het vertellen waard.

Op die dag in 1990 was het net zulk mooi weer als afgelopen week op 23 mei. Ik keek onlangs nog naar onze trouwfoto’s en ik vond het moeilijk voor te stellen dat het alweer zo lang is geleden. We hadden nog van die lieve jonge koppies en op de foto’s stonden een hoop mensen die al weer lang geleden overleden zijn. We hadden geen idee hoe ons leven zou gaan, daar hadden we het ook nooit over. Je deed gewoon je werk en als we vrij waren gingen we klussen aan ons kleine huisje met heel veel grond. We waren 25 en onvermoeibaar. Overdag in je mantelpakje (dat hadden we in die tijd nog) en manlief in kostuum naar de zaak en ’s avonds je in een overall hijsen en aan een stal werken voor de paarden of het huis proberen naar normale maatstaven aan te passen. In het begin hadden we geen badkamer en nauwelijks een keuken. Dat hebben we allemaal in de weekenden en avonden bij elkaar geklust.

Ik had een collega die het idee had, dat als ik thuis kwam ik mij in een comfortabele stoel vlijde, bij de openhaard met een chique tijdschrift op schoot. Was het maar zo’n feest! Ik liep er ’s avonds bij als een bouwvakker. Ik had ook altijd nagellak op, zodat het niet opviel dat de nagels niet al te schoon waren. Witte verfstrepen op mijn haar waren ook eerder regel dan uitzondering. Ik verfde nogal uitbundig zullen we maar zeggen. Gelukkig was coupe soleil toen helemaal “in”.

Zo hebben we in 10 jaar, 10 verschillende huizen gekocht en opgeknapt. Je leert er aardig door klussen. En ik ben het nog steeds niet beu. We wonen nu 19 jaar in hetzelfde huis en ik sta weer aan de vooravond van een nieuwe klus. Ik ga de woonkamer voor de zoveelste keer van een andere sfeer voorzien. Er gaat weer geverfd en behangen worden. Pinterest is mijn beste vriend en ik hink alsmaar op 2 gedachten: warm, knus en een tikkie engels, of meegaan in de tijdgeest en licht met minder meubels en in hippe kleuren. Ik ben nog steeds in dubio en ben zelf benieuwd wat ik ga kiezen. I’ll keep you posted!

Leave a Reply