Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

Gelukkig, de vakantie zit er weer op!

Gelukkig, de vakantie zit er weer op!

Ben jij ook altijd weer opgelucht als de vakantie voorbij is en alles weer “ normaal “ is? En met normaal bedoel ik, kids weer naar school en dus geen nachtenlang bezoek van allerlei vrienden/vriendinnen ( mijn zonen zijn 19 en 21 ) , zeker weten dat de achterdeur dicht is en geen bier doppen in de achtertuin meer. Ik kan nog meer opnoemen maar we wonen in een klein dorp en dan hoor ik straks een heel andere versie bij de bakker.

Het huis is weer van mij en als ik ga werken of even weg ga ziet het er nog net zo uit als toen ik wegging. De was slinkt ook want er wordt niet meer om de haverklap gedoucht of van kleding veranderd.

Na die 6 weken vakantie worden er bij ons vaak nieuwe afspraken gemaakt. Niet dat we dat altijd lang volhouden maar de intentie is er. Zo hebben we vanaf aanstaande maandag een nieuwe wet: De boys moeten hun eigen kleren gaan strijken. Hoop toch zo dat ik dat volhoud. Ja dat ík het volhoud. Dat ik ertegen kan dat die mand in hun kamer staat en steeds voller wordt met te strijken kleding. Want ik vind het of sneu ( ik heb een hele hoge sneuheids factor ) of wel ergerlijk. ( ook die factor ligt hoog ) en dan sta ik toch zelf te strijken. Ik laat wel weten hoe het me afgaat de eerste weken.

Met die hoge sneuheids factor kom ik sowieso vaak in de knel:  ik vind het al zielig als ik een bejaarde man of vrouw voor me heb aan de kassa en ze hebben geld te kort ofzo. Dan wil ik ingrijpen en zeggen dat ik die ontbrekende euro wel betaal. De buitenlandse meneer met een krantje aan de ingang van de supermarkt geef ik ook altijd wat geld. Als ik dan een keer alleen mijn pinpas bij me heb en hij me hoopvol aankijkt vind ik dat ook sneu. Als mijn kinderen iets vervelends overkomt dan bedenk ik ook altijd direct een oplossing om hun van dat vervelende gevoel af te brengen, nog voordat ze zelf iets verzonnen hebben. Fout, fout, fout. Mijn ouders deden dat ook niet bij mij en lieten me op de blaren zitten bij domme fouten. En zo hoort het ook. Het is mijn makke, mijn oplossend karakter. Vandaar dat ik het ook zo fijn vind dat iedereen zijn eigen leven weer heeft en ik niet alsmaar in de verleiding kom om in mijn oneindige zak met oplossingen te graaien.

En na de vakantie is het ook lekker opruimen, de kasten zijn op orde en de koffers weer ver opgeborgen, tot over 8 weken de herfstvakantie weer begint………..

En nu weer lekker met z’n allen aan de slag voor Loekie.nu

Leave a Reply