Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

Wie is de rat diner workshops en uitjes Loekie.nu

Wij hebben ratten

Wij hebben ratten, van die bruine die schichtig en snel langs de muren rennen. Nu zou je denken dat ik dat een ernstig probleem vind, maar ik kan me er eerlijk gezegd niet druk om maken. Ze zitten namelijk in de stal bij de paarden. Iedere morgen zie ik dat ze via mijn ingenieuze oplossing voor de mest afvoer zich een weg naar binnen weten te vinden.

De tuinman zei van de week dat ze aardig tam zijn. Terwijl hij aan het werk was keken de ratten gezellig vanaf een muurtje naar zijn verrichtingen. Hij dacht eerst dat het eekhoorntjes waren….schattig toch? Vroeger was ik bang van muizen en ratten. Mijn moeder zei dan dat ik ze moest voorstellen met een schortje voor, roerend in een pan soep met de kleine ratjes zittend rond de tafel met een geblokt kleedje. Oftewel, zoals je ze in tekenfilms ziet. Dat hielp echt. Het lukt me alleen niet als ik zo’n dikke, grote zwart spin zie. Die vind ik dus wel eng. Daar helpt geen schortje en soep aan. Maar goed, iedereen om me heen vindt dat ik de gemeente moet bellen omdat ratten zich flink kunnen vermenigvuldigen. Dus vanmorgen kwam Jos, de rattenvanger van de gemeente. Hij zette 2 vallen bij de mesthoop, ik denk dat ze daarin wonen, lekker warm en genoeg eten voor een weeshuis. Ik vind het bijna zielig want stel dat alleen moeder rat doodgaat, wie kookt er dan soep voor vader en ratje junior?

Bij Loekie.nu hebben we ook iets met ratten. Het is een spel wat je als teamuitje kunt gaan doen, of op een vrijgezellenfeest. Het heet “Wie is de rat?” ( alle mollen waren al ontmaskert). Wie is de rat is een spel gecombineerd met een diner, super leuk, gezellig en lekker! Misschien een leuk idee voor een uitje?

Leave a Reply