Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Image Alt

Loekie.nu

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan….

Een uitspraak van mijn vader die het hele gezin kan opdreunen. Ik leef ook wel naar die regel. Zoals ik sowieso leef naar de regel en niet naar de letter. Wat inhoudt dat ik het mezelf niet moeilijk maak als ik denk dat het ook makkelijker kan.

Ik ken dus de problematiek van perfectionistisch zijn dan ook niet. Scheelt een hoop stress die ik dan weer over iets anders kan hebben. (bijv. als de slagroom op is en je hebt het ijs al in een schaaltje geschept)

Maar nu heb ik mezelf iets op de hals gehaald waar ik ook stress van heb.  We hebben bij Loekie de workshop Bossche Bollen maken die gegeven wordt in Den Bosch. Nu willen 16 vrouwen een vrijgezellen feestje en persé in Breda die workshop doen. Jammer dat we in Breda geen workshopgever hebben die dat regelt. Meteen ontstond het idee daar dan iemand voor te charteren en dit dan zelf te gaan verzorgen. Nu schijnt het maken van de soes zelf best een link karwei te zijn. Ze rijzen niet of wel maar storten na 1 minuut als een plumpudding in elkaar. Of ze zijn niet hol vanbinnen. Afijn, als zelfs mijn zus zegt dat het tricky is moet ik er maar niet aan beginnen. Gezien mijn reputatie is de combinatie van Carla en iets bakken sowieso vragen om buikgriep. De oplossing kwam gelukkig van de bakker. Hij kan de soezen leeg leveren en in de workshop gaan we zelf de chocolade en fondant(?) au
bain marie verwarmen en zelf de slagroom kloppen. Dat laatste gaat mij heel goed af aangezien dat in mijn dagelijkse schijf van 5 zit.

Samen met mijn vriendin gaan we er een superleuke workshop van maken. Ik verheug me om de slagroom in een spuitzak te doen en vervolgens de bollen daar mee te vullen. Ik ga aan mijn zus vragen of ze ook nog kleine merinques maakt die we ook in de chocolade kunnen dopen. Ik zal waarschijnlijk, zoals sommige kroegbazen, zelf mijn beste klant zijn. Is niet erg, zolang ik geen wiet (work) shop begin…….

 

Benieuwd naar de workshop Bossche Bollen? Klik dan hier.

Leave a Reply